23-25 Mart 2023 Tarihli Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı

Sınav Bilgileri:

·      Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, 23 Mart 2023 Perşembe günü ve 25 Mart 2023 Cumartesi günü çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecektir. Sınav özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunması ilkelerine saygı gösterilerek gerçekleştirilecektir.

·      Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı iki oturumdan oluşmaktadır.

·      1. Oturum 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 18:00’da üniversitemizin uzaktan öğrenme ortamı olan https://learn.btu.edu.tr web adresi üzerinden çevrim içi (online) olarak gerçekleşecektir. Bu oturum öğrencilerin dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama becerilerini ölçmeyi amaçlayan 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Oturum süresi 70 dakikadır.

·   1. Oturumdan 60 ve üzeri puan alan öğrenciler 2. oturuma girmeye hak kazanacaktır.

·   2. Oturum 25 Mart 2023 Cumartesi günü saat 10:00’da çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecektir. Öğrenciler sınava tek tek alınacaktır. Her öğrenci için öngörülen konuşma sınavı süresi yaklaşık olarak 10 dakikadır. Konuşma sınavı öğrencilerin kimlik kontrolünün ardından görüntülü olarak gerçekleştirilecektir. Adayların Microsoft Teams uygulamasını sınavdan önce bilgisayarlarına veya cep telefonlarına kurmaları gerekmektedir. Kimlik kontrolü ve sınav yerleşimi için adayların sınav oturumlarının başlama saatlerinden en geç 10 dakika önce online konuşma sınavı linkinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

·      Değişim Programları Yabancı Dil Sınavına ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıdaki tabloda yer almaktadır:


Beceri Adı

Soru Tipi

Soru Sayısı

Yüzde

Dilbilgisi, Kelime Bilgisi, Okuduğunu Anlama Becerisi

Çoktan Seçmeli

50

%50

Konuşma Becerisi

Açık Uçlu

3

%50


 ·      Sınav, 70-79 puan adayların B1 seviyesinde; 80 ve üzeri puan ise adayların B2 seviyesinde dil yeterliliğine sahip olduğunu göstermektedir. 

Önemli Notlar:

·      1. Oturum için aday listesi ve öğrencilerin LEARN platformuna girmeleri için “kullanıcı adı” ve “şifreleri” kendileri ile 22 Mart 2023 Çarşamba günü paylaşılacaktır. 1. oturum uygulama adımları için tıklayınız.

·      1. Oturum sınav sonuçları 24 Mart 2023 Cuma günü Yabancı Diller Yüksekokulumuzun resmî web sayfasından duyurulacaktır. Sınav sonucunuzu Bursa Teknik üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun resmî web sayfasındaki BTÜ YDS menüsünün altındaki “Sonuç Açıklama Sistemi” sekmesinden öğrenebilirsiniz.

·      2. Oturum’a hak kazanan öğrenciler (1. oturumdan 60 ve üzeri not alan) için konuşma oturumuna bağlanma linki 24 Mart 2023 Cuma günü Yabancı Diller Yüksekokulumuzun resmî web sayfasından duyurulacaktır.

·      2. Oturum sınav sonuçlarını Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun resmî web sayfasındaki “BTÜYDS” menüsünün altındaki “Sonuç Açıklama Sistemi” sekmesinden veya duyurular bölümünde yayınlanacak ilgili duyurudan öğrenebilirler.



İletişim Bilgileri:

·      Telefon: 0224 300 34 51

·      E-posta: ogrenci.ydyo@btu.edu.tr

·      Adres: Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Eğitim Binası Yabancı Diller Yüksekokulu 152 Evler Mah. Eğitim Cad. No: 85 16330 Yıldırım / BURSA

·      Lütfen web sitemizdeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

07 Mart 2023