KAMPÜS VE YERLEŞKELER
Üniversitemiz akademik, bilimsel çalışma ve eğitim faaliyetlerini; Bursa şehir merkezinde metro istasyonlarına yürüme mesafesindeki Mimar Sinan ve Yıldırım Bayezid Yerleşkelerinde sürdürmektedir.
Yüksekokulumuzun olduğu binada Üniversite’mize ait bir yemekhane ve özel işletmeye ait bir adet kafeterya bulunmaktadır. Yemekhanemizde bir öğünde 4 çeşit yemek servis edilmektedir. Menüler, sunulan gıdaların besin içerikleri dikkate alınarak kalori değerleri 1.000-1.500 kcal olacak şekilde görevli personelimiz tarafından aylık olarak hazırlanmakta ve Üniversite’miz web sitesinde ilan edilmektedir. Öğrenci ve personelimiz 11.30-13.00 saatleri arası yemek hizmetinden faydalanmaktadır.
Birimin Yeri:
Yıldırım Yerleşkesi Eğitim Binası 1. Kat No: 116
Mimar Sinan Yerleşkesi B Blok (Öğrenci Merkezi) Giriş Katı, No: Z-21
Dr. M.Serhat YAMALI : Salı günü Yıldırım Bayezid Yerleşkesi, Perşembe günü Mimar Sinan Yerleşkesi'nde belirli saatlerde hizmet vermektedir.
Merkezimizin amacı, bireylerin ruh sağlığının korunması ve ruhsal sorunların giderilmesinin yanı sıra; zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimlerine katkıda bulunmak, yaşam içerisinde karşılaştıkları sorunlarla baş edebilme becerilerini geliştirmek ve mesleki yönden kendilerini geliştirmeleri için destek olmaktır.
Öğrenciler, yaşamlarının bu döneminde sıklıkla okula ve şehre adaptasyon sorunu, yüksek sınav kaygısı, kişiler arası ilişkilerde sıkıntı, özgüven eksikliği, akademik hedeflerle ilgili kararsızlıklar yaşamaktadırlar. Bu süreçte alınacak profesyonel destek ile sağlıklı kararlar vererek yaşamlarına yön vermeleri hedeflenmektedir. Öğrencilere verilen psikolojik destek dışında, öğrencilerin sorunları, istekleri ve ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar da birimimiz tarafından yapılmaktadır.
Merkezimizde bireysel görüşme ve psikoterapi hizmetleri verilmektedir. Bireysel görüşme sürecinde uygulanan çeşitli psikolojik testlerle kişinin desteğe ihtiyaç duyduğu alan tespit edilip kişiye özgü çalışma yürütülmektedir. Merkezimizde bireysel görüşmeler 40-50 dakikalık seanslar halinde periyodik aralıklarla yapılmaktadır. İlk görüşme sonrası psikolog ile birlikte düzenli görüşme planlanmaktadır.
Bireysel görüşmeler önyargısız ve güvenilir bir ortam sunan, gizliliğin esas alındığı görüşmelerdir. Gerekli görülen durumlarda aile de terapi sürecine dahil edilmekte ya da birey, tedavisinin yapılabilmesi için sağlık kuruluşlarına yönlendirilmekte ve tedavi süreci psikolog tarafından takip edilmektedir.
Psikolog: Nesrin TÜRKER
E-mail: nesrin.turker@btu.edu.tr
Birimin Yeri: Mimar Sinan Yerleşkesi B Blok (Öğrenci Merkezi) No: Z-10
Birim Telefonu: 0224 300 32 54
Çalışma Saatleri: 08:00 - 17:00
Öğrencilerimizin oluşturduğu basketbol, voleybol, futbol, futsal, yüzme, masa tenisi, tenis, güreş, okçuluk, satranç, boks, tekvando ve oryantiring takımları Üniversitemizi Türkiye Şampiyonalarında başarıyla temsil etmektedirler.
Öğrenci ve personelimizin etkin bir şekilde sportif faaliyetlerde yer almasını sağlamak amacıyla Kampüs içinde oluşturulacak tesislerin yanı sıra kentin sporla ilgili alt yapısının da bu amaçla kullanılmasını sağlamak için ilgili kurumlarla işbirliği yaparak çeşitli müsabakalar ve spor turnuvaları düzenlemek, bilinçli spor yapılması için uzman elemanlar temin etmek, üniversiteler arası müsabakalara katılımı sağlamak, başlıca spor hizmetlerimiz arasında bulunmaktadır. Bu kapsamda şehrimizdeki belediyelerle çeşitli protokoller imzalanmış olup, protokol kapsamında olan tesislerden öğrencilerimizin ve personelimizin % 50'ye varan indirimlerle faydalanması sağlanmıştır. Detaylı bilgi için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Üniversitemizde çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştirmektedir. Bu tür etkinlikler hakkında güncel bilgi almak için tıklayınız.
Üniversitemizdeki öğrenci toplulukları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
Halen, mevcut bulunan öğrenci topluluğu ile öğrencilerimiz, üretken, iletişimi ve insani ilişkileri gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, sosyal yönden güçlü bireyler olarak faaliyetler gerçekleştirmişlerdir. Topluluk öğrencilerimiz kitap toplama kampanyası, çevre bilinci oluşturma, yarınlara katkı sağlamak için ağaç dikme vb. etkinlikleri gerçekleştirmiş, aynı zamanda uluslararası yarışmalarda derece yapacak şekilde bilimsellik ve yenilik örneklerini sergilemişlerdir.
Yıldırım ve Osmangazi Yerleşkelerindeki kütüphanelerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Mimar Sinan Yerleşkesi C Blok’taki üç katlı müstakil binaya taşınarak toplam 2.307 m2 kapalı alan üzerinde hizmete devam etmektedir. Kütüphanemizde 300 kişilik oturma kapasitesi, 6 adet bireysel çalışma odası, 9 adet grup çalışma odası, 4 adet akademik çalışma odası ve 24 Kişilik toplantı salonu bulunmaktadır. Yaklaşık 22.000 adet basılı kitap, 17 adet elektronik veri tabanı ile kullanıcılara hizmet vermektedir. Kütüphanede kablosuz internet erişimi bulunmaktadır.
Çalışma Günleri |
Akademik Dönem |
Yaz Dönemi |
Pazartesi - Cuma |
08.00 - 21.00 |
08.00 - 17.00 |
Haftasonu |
10.00 - 18.00 |
- |
Yüksekokulumuza, yerleşke önünde bulunan Eğitim Caddesi-3 otobüs durağına veya 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Yüksek İhtisas Hastanesi Bursaray ve otobüs duraklarına gelerek kolayca ulaşabilirsiniz. BURULAŞ web adresini kullanarak Bursa'nın herhangi bir yerinden yerleşkemize ulaşım güzergahınızı belirleyebilirsiniz. Tüm toplu taşıma araçları BuKart ile kullanılmaktadır. Üniversitemiz ile BURULAŞ (Bursa Ulaşım – Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş) arasında protokol imzalanmıştır. Öğrenci kaydınız kesinleştirildikten sonra vize işlemleri için gerekli bilgiler BURULAŞ sistemine elektronik ortamda gönderilmektedir. Şehreküstü Metro İstasyonu ve vize işlemi yapılan diğer metro istasyonlarına giderek öğrenci kimlik kartınızı göstererek ulaşım kartınızı alabilirsiniz. Bu işlem için öğrenci belgesi almanıza gerek yoktur.
Yüksekokulumuza navigasyon cihazları ile ulaşmak için koordinatlarımız: 40.186287, 29.103459
Şehir Merkezi (Heykel) ► BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
- Eğitim Cad. 3 durağına 28, 28/A, 23, 23-A, 24-D otobüsü ile 15-20 dk.
Şehirlerarası Otobüs Terminali ► BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
- Eğitim Cad. 3 durağına 18/B otobüsü ile 50 dk.
- Yüksek İhtisas Hastanesi durağına 91 ve 91/G otobüsü ile 40 dk.
Mudanya İskelesi BUDO (Kabataş/İSTANBUL) ► BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
- Emek İstasyonuna 1/M otobüsü ile 30dk., daha sonra Bursaray ile Yüksek İhtisas Hastanesi durağına 35 dk.
Güzelyalı İskelesi İDO (Yenikapı/İSTANBUL) ► BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
Emek İstasyonuna 1/GY otobüsü ile 30dk, daha sonra Bursaray ile Yüksek İhtisas Hastanesi durağına 35 dk.
Yenişehir Havaalanı ► BTÜ Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
Bursa Yenişehir Havaalanına Erzurum ve Trabzon'dan karşılıklı seferler bulunmaktadır. Yüksek İhtisas Hastanesi durağına 80 otobüsü ile 75 dk.
Ayrıca, web sitemizdeki iletişim sayfamıza gitmek için tıklayınız.
Öğrenci Yurdu |
Telefon |
Adres |
Bursa Emir Sultan Öğrenci Yurdu |
(224) 442 88 70 |
11. Cadde Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi Sakarya Mahallesi |
Uludağ Yurdu |
(224) 442 80 28 |
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi. |
Orhangazi Yurdu |
(224) 366 10 50 |
Yeni Yalova Caddesi Ali Osman Sönmez |
Orhangazi Yurdu |
(224) 366 10 50 |
Emniyet Caddesi Mimar Sinan Mahallesi |
Öğrencilerimiz aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak dilek, istek, öneri ve şikayetlerini YDYO yönetimi ve öğretim görevlileri ile paylaşabilirler.
1. Akademik Danışmanlık
Öğrencilerimiz, öğretimleri boyunca öğretim görevlilerine akademik konular hakkında mail üzerinden yada önceden belirlenmiş ofis saatleri içerisinde danışabilirler.
2. Müdür Yardımcıları ile İletişim
Yüksekokulumuzda görev yapan iki müdür yardımcımızdan bir tanesi doğrudan öğrenci iş ve işlemlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumludur. Dilediğiniz zaman müdür yardımcılarımız ile doğrudan randevu talep ederek yüz yüze veya ofis telefonları veya e-posta aracılığıyla uzaktan iletişim kurabilirsiniz.
3. Öğretim Görevlileri ile İletişim
Öğretim görevlilerimiz ile doğrudan randevu talep ederek yüz yüze veya ofis telefonları ve e-posta aracılığıyla uzaktan görüşerek dilek, istek, öneri ve şikâyetlerinizi kendilerine iletebilirsiniz.
4. BTÜ YDYO Öğrenci İşleri Birimi
Yüksekokulumuzun bulunduğu binanın 2. katında 217-C nolu ofiste hizmet veren Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi ile şahsen iletişime geçebilirsiniz.
5. Telefon
0 224 300 34 51 numaralı telefonu mesai gün ve saatleri içerisinde arayarak Yüksekokulumuzun Öğrenci İşleri Birimi ile iletişim kurabilirsiniz.
6. E-posta
Dilerseniz istek, öneri ve düşüncelerinizi ogrenci.ydyo@btu.edu.tr e-posta adresi vasıtasıyla bize ulaştırabilirsiniz.
7. Dilek Kutuları
Yüksekokulumuzun bulunduğu binanın 2. ve 3. katındaki koridorlarda bulunan dilek kutularımıza isminizi yazarak veya yazmadan dilek, öneri ve şikâyetlerinizi belirten yazılarınızı atabilirsiniz.
8. Öğrenci Temsilcileri Toplantısı
Her akademik dönem, öğrenci işlerinden sorumlu Müdür Yardımcımız başkanlığında, her bir sınıfımızdan seçilen öğrenci temsilcilerimiz ile toplantı gerçekleştirilmektedir. Yılda iki kez düzenlenen bu toplantılarda öğrenci temsilcilerimiz; Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliği, teknolojik altyapı ve imkânlarımız, öğrenci hizmetlerimizin kalitesi vb. birçok konuda duygu, düşünce, dilek, öneri ve şikâyetlerini yönetimimizle paylaşarak Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim kalitesinin arttırılmasına katkı sağlamaktadırlar.
9. Öğrenci Geribildirim Anketleri
Her çeyrek dönem sonunda, öğrencilerimizden final sınavı notlarını öğrenmeden önce şu 4 konuda geribildirimde bulunmaları için anket doldurmaları istenmektedir: derslerine giren öğretim görevlilerinin performansı, ders içerikleri, ders materyalleri ve ölçme-değerlendirme yöntemleri. Anket sonuçları, Yüksekokul yönetimince analiz edilmekte, değerlendirilmekte ve gerekli eylem planları hazırlanarak uygulamaya konmaktadır.