16 Mart 2024 Tarihli "Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı"

Sınav Bilgileri:

● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, 16 Mart 2024 Cumartesi günü saat 10:00’da Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirilecektir.

● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı tek oturum olarak gerçekleştirilecektir. Sınav, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır.

● Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurusu tamamlanmış olan TÜM adayların 16 Mart 2024 Cumartesi günü yapılacak olan Dil sınavına katılmaları zorunludur (ilan ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://erasmus.btu.edu.tr/tr/duyuru/detay/47152/erasmus-%C3%B6%C4%9Frenci-%C3%B6%C4%9Frenim-ve-staj-hareketlili%C4%9Fi-i%CC%87lan%C4%B1). Dil sınavı için ayrıca bir başvuruya gerek yoktur.

● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavına ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Beceri Adı

Soru Tipi

Soru Sayısı

Dinleme

15

Dil Bilgisi

14

Kelime Bilgisi

16

Okuma Becerisi

35

● Lütfen sınav günü yanınıza T.C. kimlik kartı, BTÜ öğrenci kimlik kartı (Öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler e-Devlet üzerinden aldıkları öğrenci belgesi ile sınava girebilir), su, kalem, silgi, kalemtıraş vb. eşyalarınızı almayı unutmayınız.

● Kimlik kontrolü ve sınav yerleşimi için adayların sınav oturumlarının başlama saatlerinden en geç 30 dakika önce sınav olacakları derslikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

● Sınav, 60-69 puan adayların B1 seviyesinde; 70 ve üzeri puan ise adayların B2 seviyesinde dil yeterliliğine sahip olduğunu göstermektedir. Adayların yanlış cevaplarının sayısı doğru cevaplarını etkilemeyecektir.

●  Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarını Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun resmî web sayfasındaki “BTÜYDS” menüsünün altındaki “Sonuç Açıklama Sistemi sekmesinden veya duyurular bölümünde yayınlanacak ilgili duyurudan öğrenebilirler.

Not: Aday listesi ve sınav yeri (derslik) bilgileri 14 Mart 2024 Perşembe günü Yabancı Diller Yüksekokulumuzun resmî web sayfasından duyurulacaktır. Lütfen web sitemizdeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz

Telefon: 0224 300 34 51

E-posta: ogrenci.ydyo@btu.edu.tr

Adres: Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Eğitim Binası Yabancı Diller Yüksekokulu 152 Evler Mah. Eğitim Cad. No: 85 16330 Yıldırım / BURSA