11-12 Haziran 2024 Tarihli Yabancı Dil Sınavı (BTÜYDS) Başvuruları

11-12 Haziran 2024 Tarihli Yabancı Dil Sınavı (BTÜYDS) Hakkında;

Sınava Kimler Başvurabilir?

• 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde BTÜ İngilizce Hazırlık sınıfı B1+ seviyesini başarıyla tamamlamış öğrencilerimiz,

• 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde BTÜ İngilizce Hazırlık sınıfı B2+ seviyesini başarıyla tamamlamış İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz,

• Hazırlık sınıfı eğitimlerinin ilk yılında başarısız olan 2021 girişli ve 2022 girişli kayıtlı-beklemeli statüdeki öğrencilerimiz, (Not: Bakanlar Kurulu kararı gereği, kayıtlı-beklemeli öğrencilerin 2023-2024 güz ve bahar yarıyıllarında öğrenim ücreti ödemesi yapmaları gerekmektedirAyrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.)

• Hazırlık sınıf eğitimlerinin ilk yılında başarısız olan 2022 girişli ve 2023 girişli kayıtlı-beklemeli statüdeki yabancı uyruklu öğrencilerimiz (Not: Bakanlar Kurulu kararı gereği, kayıtlı-beklemeli öğrencilerin 2023-2024 güz ve bahar yarıyıllarında öğrenim ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.),

• Hazırlık sınıfında iki yıl üst üste başarısız olup ilişiği kesilen ve lisans eğitimlerine başlayamayan öğrencilerimiz,

• Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki lisansüstü programlara başvurmak isteyen lisansüstü öğrenci adayları ve yabancı dildeki yeterliliğini ölçmek isteyenler (Not: BTÜYDS’ye başvuran lisansüstü öğrenci adayları ve yabancı dil yeterliliğini ölçmek isteyenler  175 TL olan sınav ücretini yatırmak zorundadırlar. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.)

Sınav Bilgileri:

• 2023-2024 Bahar Yarıyılı Sonu BTÜYDS, 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde, Yıldırım Bayezid Yerleşkesi A Blok Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleşecektir.

• BTÜYDS iki aşama ve üç oturumdan oluşan bir sınavdır. 11 Haziran 2024 Salı günü saat 10.00’da yapılacak olan 1. oturum 80 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Bu oturum öğrencilerin dil bilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama yeteneklerini ölçen soruları kapsamaktadır. 1. oturumdan 100 puan üzerinden en az 50 puan alarak başarılı olan öğrenciler12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak olan 2. oturuma ve aynı gün saat 13:00’da yapılacak olan 3. oturuma katılmaya hak kazanacaklardır.  2. oturum öğrencilerin dinleme ve yazma becerilerini, 3. oturum ise konuşma becerisini ölçen soruları kapsamaktadır. (Lisansüstü öğrenciler sadece 1. oturuma katılacaklardır.)

• 1. oturumdan elde edilen puanın %46’sı, 2. oturumdan elde edilen puanın %36’sı [Dinleme %18 ve Yazma %18] ve 3. oturumdan elde edilen puanın %18’i alınarak BTÜYDS puanı oluşturulur. BTÜYDS için öngörülen başarı ölçütü 70 puandır. (BTÜYDS örnek sınav soruları için rehbere TIKLAYINIZ.

• Kimlik kontrolü ve sınav yerleşimi için adayların sınav yerlerinde sınavdan en geç 30 dakika önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

• BTÜYDS’ye giren adaylar, sınav sonuçlarını Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun resmî web sayfasındaki BTÜYDS menüsünün altındaki “Sonuç Açıklama Sistemi” sekmesinden öğrenebilir.

• BTÜYDS aday listesi ve sınav yeri bilgileri 07 Haziran 2024 Cuma saat 16.00’dan sonra Yabancı Diller Yüksekokulumuzun resmî web sayfasından duyurulacaktır.

Sınav Başvuru Bilgileri:

• 11-12 Haziran tarihli BTÜYDS başvuruları 02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 08.00’de başlayacak ve 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 16.00’de sona erecektir.

• BTÜYDS’ye girmek isteyen adayların, aşağıdaki linkte bulunan formu doldurarak sınava çevrimiçi (online) başvuru yapmaları gerekmektedir.

• 11-12 Haziran 2024 tarihli BTÜYDS için 2021 ve 2022 girişli öğrencilerin harç ödemesi gerekmektedir. Bu öğrencilerin ödeyebileceği harç miktarı değişiklik gösterebildiğinden, konuyla ilgili hazırlık sınıfı öğrenci işleri ofisini aramaları gerekmektedir. Harç ödemesi yaptıktan sonra, ilgili dekontu 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 16.00’a kadar ogrenci.ydyo@btu.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. (ÖNEMLİ: Söz konusu öğrencilerin aynı zamanda başvuru formunu da doldurmuş olmaları gerekmektedir. Belirtilen başvuru süresinde dekontlarını göndermeyen ya da başvuru formunu doldurmayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.)

• BTÜYDS’ye başvuran lisansüstü öğrenci adayları veya yabancı dil yeterliliğini ölçmek isteyenler 175 TL olan sınav ücretini yatırdıktan sonra, ilgili dekontu 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 16.00’a kadar ogrenci.ydyo@btu.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.  (ÖNEMLİ: Söz konusu adayların aynı zamanda başvuru formunu da doldurmuş olmaları gerekmektedir. Belirtilen başvuru süresinde dekontlarını göndermeyen ya da başvuru formunu doldurmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.)

• Son başvuru tarih ve saati olan 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 16.00’dan sonra herhangi bir sebeple gelen ücret iade talepleri değerlendirilmeyecektir.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0224 300 34 51

E-posta: ogrenci.ydyo@btu.edu.tr

Adres: Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Eğitim Binası Yabancı Diller Yüksekokulu 152 Evler Mah. Eğitim Cad. No: 85 16330 Yıldırım / BURSA

Lütfen web sitemizdeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

02 Mayıs 2024