26 Ekim 2024 Tarihli "Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı"


26 Ekim 2024 Tarihli "Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı"


 Sınav Bilgileri:

● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 10:00’da Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirilecektir.


● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı tek oturum olarak gerçekleştirilecektir. Sınav, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır.


● Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurusu tamamlanmış olan TÜM adayların 26 Ekim 2024 Cumartesi günü yapılacak olan Dil sınavına katılmaları zorunludur (ilan ile ilgili ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.). 

Dil sınavı için ayrıca bir başvuruya gerek yoktur.


● Değişim Programları Yabancı Dil Sınavına ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıdaki tabloda yer almaktadır:


Beceri Adı

Soru Tipi

Soru Sayısı

Diyalog Dinleme (Listening to a dialogue)

Çoktan Seçmeli

5

Ders veya Konu Anlatımı Dinleme (Listening to a lecture)Çoktan Seçmeli10

Dil Bilgisi (Grammar) 

Çoktan Seçmeli

14

Kelime Bilgisi (Vocabulary)

Çoktan Seçmeli

16

Diyalog Tamamlama (Dialogue Completion)

Çoktan Seçmeli

10

Paragraf Tamamlama (Paragraph Completion)Çoktan Seçmeli5
Paragrafta Okuduğunu Anlama (Paragraph Comprehension)Çoktan Seçmeli20




 

Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı Kılavuzuna ve örnek sorulara ulaşmak için TIKLAYINIZ 

● Lütfen sınav günü yanınıza T.C. kimlik kartı, BTÜ öğrenci kimlik kartı (Öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler e-Devlet üzerinden aldıkları öğrenci belgesi ile sınava girebilir), su, kalem, silgi, kalemtıraş vb. eşyalarınızı almayı unutmayınız.


● Kimlik kontrolü ve sınav yerleşimi için adayların sınav oturumlarının başlama saatlerinden en geç 30 dakika önce sınav olacakları derslikte hazır bulunmaları gerekmektedir. 


● Sınav, 55-69 puan adayların B1 seviyesinde; 70 ve üzeri puan ise adayların B2 seviyesinde dil yeterliliğine sahip olduğunu göstermektedir. Adayların yanlış cevaplarının sayısı doğru cevaplarını etkilemeyecektir.


●  Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarını Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun resmî web sayfasındaki “BTÜYDS” menüsünün altındaki “Sonuç Açıklama Sistemi sekmesinden veya duyurular bölümünde yayınlanacak ilgili duyurudan öğrenebilirler.



Not: Aday listesi ve sınav yeri (derslik) bilgileri 24 Ekim 2024 Perşembe günü Yabancı Diller Yüksekokulumuzun resmî web sayfasından duyurulacaktır. Lütfen web sitemizdeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz


İletişim Bilgileri:

         Telefon: 0224 300 34 51

         E-posta: ogrenci.ydyo@btu.edu.tr

         Adres: Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Eğitim Binası Yabancı Diller Yüksekokulu 152 Evler Mah. Eğitim Cad. No: 85 16330 Yıldırım / BURSA


02 Ekim 2024