2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Çeyrek Dönemi Oryantasyon Etkinlikleriyle Başladı.
Yazı Fontu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Çeyrek Dönemi Oryantasyon Etkinlikleriyle Başladı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 1. Çeyrek dersleri 3 Ekim Pazartesi ve 4 Ekim Salı düzenlenen oryantasyon etkinlikleriyle başladı.

Oryantasyon programı kapsamında 3 Ekim Pazartesi günü Microsoft Teams platformu üzerinden çevrimiçi tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, öncelikle Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Ayşe Vatansever’in BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nu tanıtan sunumuyla eğitim öğretim sistemimiz hakkında genel bilgiler edindiler. Aynı zamanda, öğrencilerimiz soru-cevap kısmında kafalarını karıştıran noktaları sorma imkanı buldular. Ardından, Öğr. Gör. Levent Değirmencioğlu, öğrencilerimize Öğrenci Etkinlikleri Birimini ve sene içinde yapılması planlanan öğrenci etkinliklerini tanıttı. Öğrencilerimiz bu sunumu takiben, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnsan Kaynakları Müdürü sayın Zafer Cengiz tarafından İngilizce'nin iş hayatındaki önemi ve Bursa’daki iş imkanları hakkında eğitim aldılar. Son olarak, yurtdışı öğrenci değişim programları hakkında bilgilendirme yapmak üzere Öğr. Gör. Ali Kılıç öğrencilere bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. 3 Ekim programının kayıtlarına aşağıdaki linkler aracılığıyla erişebilirsiniz.

2022-2023 BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Tanıtımı videosu için lütfen tıklayınız.

2022-2023 BTÜ YDYO Öğrenci Etkinlikleri Tanıtımı videosu için lütfen tıklayınız.

2022-2023 BTÜ YDYO - İş Dünyasında İngilizcenin Önemi vidosu için lütfen tıklayınız.

2022-2023 BTÜ Değişim Programları Tanıtımı videosu için lütfen tıklayınız

4 Ekim Salı günü ise, yeni öğrencilerimiz yeni sınıflarında öğretmenleriyle tanıştılar ve kendi oturumlarındaki diğer sınıflar ile eş zamanlı 3 ayrı aktivitede rol aldılar. Bu aktiviteler sırasıyla; öğrencilere kampüsü ve binaları tanıtan Treasure Hunt, öğretmenleri hakkında bilgi toplamalarını sağlayan Find Someone Who ve sınıf arkadaşlarıyla kaynaşmalarına yardımcı olan sınıf içi aktiviteleriydi. Bu aktivitelerden bazıları dışarıda kampüsün farklı yerlerinde, bazıları da öğrencilerin kendi sınıflarında yapıldı.

Oryantasyon programında emeği geçen tüm öğretim görevlilerimize, deneyimleriyle bizi aydınlatan Zafer Cengiz Bey’e ve bu oryantasyon aktivitelerinde aktif bir şekilde rol alan tüm öğrencilere teşekkür eder, hepsine başarı ve sağlık dolu bir yıl dileriz.

05 Ekim 2022