2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Çeyrek Dönemi Oryantasyon Etkinlikleriyle Başladı
Yazı Fontu

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 1. Çeyrek dersleri 30 Eylül 2024 Pazartesi ve 1 Ekim 2024 Salı düzenlenen oryantasyon etkinlikleriyle başladı.



Oryantasyon programı kapsamında 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Microsoft Teams platformu üzerinden çevrimiçi tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Müdür Yardımcısı Öğr. Görevlisi Dr. Caner GÜREL'in moderatörlüğünde iki farklı oturum gerçekleştirilmiştir.


Oryantasyon programımızın birinci oturumu,  Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Pınar KETANCI'nın BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nu tanıtan sunumuyla başladı. Öğrencilerimiz bu sunumda eğitim-öğretim sistemimiz hakkında genel bilgiler edindiler. YDYO Yüksekokul Sekreteri Ali DARIĞA'nın konuşmasıyla devam eden sunumda, öğrencilerimiz idari personelimiz ve ihtiyaç duyacakları durumlarda nereye başvurabilecekleri hakkında bilgi edindiler. Ardından, Akademik Koordinatörümüz Öğr. Gör. Magdalena KESKİN öğrencilerimize yabancı dil öğrenme ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Son olarak, Öğr. Gör. Levent Değirmencioğlu, öğrencilerimize Öğrenci Etkinlikleri Birimini ve sene içinde yapılması planlanan öğrenci etkinliklerini tanıttı. 

Oryantasyon programımızın ikinci oturumu, YDYO Müdürümüz Dr. Meral ÖZTÜRK'ün konuşmasıyla başladı. Ardından, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin LEKESİZ ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kadriye Burcu ÖNGEN BİLİR'in yabancı dil öğreniminin önemi ve deneyim paylaşımları ile devam etti. Daha sonrasında öğrencilerimiz değerli hocalarımıza sorularını iletme fırsatı buldu. Ardından, Hazırlık Sınıfı Mezunu Öğrencimiz Berra DOĞDU'da hazırlık öğrencisi olarak deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı. 

Her iki oturumun sonunda, öğrencilerimiz YDYO ile ilgili sormak istedikleri soruları sorabilecekleri fırsatı buldular.

2024-2025 BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Tanıtımı videosu için lütfen tıklayınız .


1 Ekim 2024 Salı günü ise, yeni öğrencilerimiz yeni sınıflarında öğretmenleriyle tanıştılar ve kendi oturumlarındaki diğer sınıflar ile eş zamanlı 3 ayrı aktivitede rol aldılar. Bu aktiviteler sırasıyla; öğrencilere kampüsü ve binaları tanıtan Treasure Hunt, öğretmenleri ile konuşma fırsatı buldukları Speak with the Teacher ve sınıf arkadaşlarıyla kaynaşmalarına yardımcı olan sınıf içi aktiviteleriydi. Bu aktivitelerden bazıları dışarıda kampüsün farklı yerlerinde, bazıları da öğrencilerin kendi sınıflarında yapıldı.


Oryantasyon programında emeği geçen tüm öğretim görevlilerimize, programımıza konuk olan değerli hocalarımız ve mezun öğrencimize ve bu oryantasyon aktivitelerinde aktif bir şekilde rol alan tüm öğrencilere teşekkür eder, hepsine başarı ve sağlık dolu bir yıl dileriz.

10 Ekim 2024